Danas protest sindikalaca protiv Vladinih mjera štednje | Ekonomist

Danas protest sindikalaca protiv Vladinih mjera štednje

Protest Unije slobodnih sindikata (USSCG) zbog Vladinih mjera ekonomske politike biće održan danas, na platou ispred zgrade Skupštine.

Predstavnici USSCG pozvali su članove i sve građane Crne Gore da se pridruže protestu, koji će početi u 14 sati, i pokažu solidarnost sa onima na koje se odnose mjere koje je usvojila Vlada.

“Imajući u vidu da je Vlada bez prethodnih konsultacija sa socijalnim partnerima usvojila te mjere, kao i da teret pogrešno vođene ekonomske politike ponovo pada na zaposlene i građane, pozivamo sve članove i građane da se pridruže protestu“, kazali su u USSCG.

Oni će, kako su istakli, na protestu apelovati na poslanike da ne daju glas za mjere koje dodatno ugrožavaju i onako urušen standard građana”.

Protest ispred Skupštine organizovaće i Radnička partija, koja je okupljanje zakazala za sjutra u deset sati, u vrijeme održavanja sjednice paramenta na kojoj će se raspravljati o Vladinim mjerama.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top