Danas potpisan ugovor za Mamulu

Danas potpisan ugovor za Mamulu

Predstavnici Vlade i švajcarske kompanije Orsacom potpisali su danas ugovor o dugoročnom zakupu lokaliteta ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

Ugvor su potpisali ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i predsjednik Orascom Development Holdinga Samih Saviris.

Tender za dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula raspisan je 6. decembra 2013. godine, a ponude su dostavili Orascom i holandski Vos Investment.

Orascom Development je za period zakupa od 49 godina, ponudio 1,5 eura po metru kvadratnom za zakup zemljišta i 0,9 eurs za zakup akvatorijuma, što je 50 odsto više od minimalno traženog iznosa.

Ponuda holandskog Vos Investmenta je odbijena zbog nepotpunosti.

Investicioni projekat je, kako je ranije saopšteno, vrijedan 15 miliona eura, njime se otvara do 200 radnih mjesta, a data je i projekcija za ostvarivanje ukupnih direktnih prihoda za prvih deset godina u visini od 7,5 miliona eura.

“Pregovori sa kompanijom Orascom počeli su u maju prošle godine, a završeni početkom ovog mjeseca, što je rezultiralo potpisivanjem Ugovora o dugoročnom zakupu”, saopšteno je iz Vlade.

Izvor: Mina business
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top