Dan nakon ključnog referenduma: Alexis Tsipras na telefonu s Vladimirom Putinom – Hoće li na kraju Rusija spašavati Grčku?

Kako prenosi novinska agencija Reuters, prije nekoliko trenutaka telefonski su razgovarali grčki premijer Alexis Tsipras i ruski predsjednik Vladimir Putin. Detalji razgovora nisu poznati, ali izvori prenose kako nisu raspravljali o potencijalnoj ruskoj finansijskoj pomoći.

Podsjetimo, već neko vrijeme se spekuliše da bi Rusija, možda zajedno s Kinom, mogla “priskočiti” u pomoć Grčkoj ukoliko dođe do njenog izlaska iz evrozone. Upravo to je jedan od scenarija kojeg se najviše pribojava SAD, jer bi to bilo pogubno za njihovu strategiju izolacije Rusije od ostatka Evrope.

Tokom dana pojavila se informacija da je Tsipras danas telefonski razgovarao i s francuskim predsjednikom Hollandeom, ali iz Pariza to demantuju.

 

Izvor: Advance.hr

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top