Dan D za Grčku, Cipras nasmejan

Dan D za Grčku, Cipras nasmijan

Grčka neće uvećati porez na dodatu vrijednost za struju, izjavio je grčki premijer Aleksis Cipras uoči početka vanrednog samita u Briselu o grčkoj dužničkoj krizi.

“Cilj nam je da postignemo finansijski održivo rješenje, da ostavimo iza sebe prekomjerni primarni budžetski suficit, da sačuvamo plate i penzije, kao i da izbjegnemo pretjerano i iracionalno povećanje PDV-a za struju”, izjavio je Cipras, a prenosi Rojters.

“Želimo da povratimo normalu u odnosima na tržištu rada, kao i da istovremeno promovišemo neophodne i pravedne strukturne reforme”, poručio je Cipras uoči sastanka sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.

Prije sastanka sa Ciprasom, Junker je bio znatno uzdržaniji i upozorio da sporazum između kreditora i Grčke još uvijek nije na vidiku.

“U proteklih nekoliko dana je ostvaren napredak, ali još nismo postigli sporazum. Ne znam da li ćemo ga postići danas”, izjavio je Junker, a prenosi agencija Frans pres.

Izvor:Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top