Čudo od auta za Putina (VIDEO) | Ekonomist

Čudo od auta za Putina (VIDEO)

Nova luksuzna ruska državna limuzina “Kortež“ uspješno je prošla seriju testova i biće tehnički spremna za inauguraciju ruskog predsjednika Vladimira Putina.

„Bićemo u potpunosti spremni do početka maja kako bismo tehnički omogućili da automobil bude korišćen na inauguraciji predsjednika, ali nije na nama da odlučimo kada će predsjednik početi da koristi tu limuzinu“, rekao je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

Ruski ministar je dodao i da će nakon brojnih testova „Kortež“ kasnije tokom godine biti spreman za serijsku proizvodnju.

O tome da se radi na novom predsjedničkom automobilu saopšteno je još prije nekoliko godina, a u međuvremenu su se pojavile i fotografije prototipova.

Ideja je bila da predsjednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njim razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, uključuju specijalizovana vozila, minivenove i SUV automobile, prenosi Sputnik.


 

Izvor: B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top