Crnogorsko-slovenački poslovni forum u novembru

Crnogorsko-slovenački poslovno-ekonomski forum biće održan 7. i 8. novembra u Crnoj Gori, dogovoreno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić sa ministrom gospodarstva Slovenije Zdravkom Počivalšekom, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Tokom boravka na 50. Međunarodnom sajmu preduzetništva, koji se ove nedjelje održava u Celju, ministarka Sekulić se susrela sa slovenačkim kolegom sa kojim je razgovarala o odnosima dvije države.

Tokom sastanka obje strane su izrazile zadovoljstvo zbog učešća Crne Gore na celjskom sajmu, kao i nadu da će ekonomska saradnja Crne Gore i Slovenije biti ojačana. Upravo je kao jedan segment nastavka saradnje definisan Crnogorsko-slovenački poslovno-ekonomski forum.

U okviru foruma planirano je odražavanje sastanaka crnogorskih i slovenačkih privrednika, predstavnika resornih ministarstava i privrednih komora, a sve u cilju jačanja ekonomskih veza dvije zemlje. Kako kažu u Ministarstvu ekonomije, planirano je i da gostujući privrednici iz Slovenije prenesu svoja iskustva crnogorskim privrednicima, u cilju ostvarivanja dobre saradnje i stvaranja novih poslovnih mogucnosti.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top