Crnogorski zdravstveni turizam promovisan na ruskom tržištu | Ekonomist

Crnogorski zdravstveni turizam promovisan na ruskom tržištu

U okviru promocije zdravstvenog turizma na tržištu Rusije, Nacionalna turistička organizacija je, u saradnji sa Institutom Simo Milošević iz Igala, domaćin je i organizator posjete predsjednice “Saveza žena ljekara Ruske Federacije” Olge Gončarove.

Ona će u u Crnoj Gori boraviti do 31. maja, a kako je saopšteno, povod posjete je uspostavljanje saradnje sa zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori i potpisivanje tehničkih sporazuma o saradnji koji promovišu medicinski turizam.

Ruska javna organizacija kojom upravlja Gončarova, ima potpisan značajan broj sporazuma o tehničkoj saradnji sa mnogim zemljama (Njemačka, SAD, Francuska itd).

– Zdravstveni turizam, može, u relativno kratkom roku, postati jedan od vodećih turističkih proizvoda Crne Gore, posebno uzimajući u obzir komparativne prednosti koje podrazumijevaju kvalifikovan kadar i dobru reputaciju zdravstvenih usluga, geografski položaj i blizinu velikim emitivnim tržištima, prirodne ljepote i povoljnu klimu, sigurnost zemlje kao i dugu tradiciju u turizmu. Uz to, naša konkurentska prednost je što su cijene zdravstenih usluga u Crnoj Gori niže u odnosu na zemlje Zapadne Evrope i jedan broj zemalja Balkana. Crna Gora sa svojom geografskom pozicijom, obiljem prirodnog bogatstva, bogatom kulturnom baštinom i raznovrsnom ponudom u segmentu rehabilitacije, prevencije, stomatologije i estetske hirurgije posjeduje sve uslove da postane prepoznatljiva destinacija zdravstvenog turizma – navode iz NTO.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top