Crna Gora predstavlja turističku ponudu u Londonu | Ekonomist

Crna Gora predstavlja turističku ponudu u Londonu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma predstaviće crnogorsku turističku ponudu na Međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM), koja se održava od 6. do 8. novembra u Londonu. Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore kazali su da je WTM jedan od vodećih globalnih događaja za svjetsku turističku industriju, na kojem svoju ponudu predstavljaju svi sektori turizma, uključujući turističke organizacije, avio kompanije, hotele, agencije, softverske kuće, itd.

– Ova najznačajnija svjetska turistička berza okupiće oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i preko 2000 predstavnika medija. Učešće na ovoj berzi je značajno, kako zbog prezentacije ponude na britanskom tržištu, tako i zbog mogućnosti susreta ponuđača sa partnerima i sa drugih emitivnih tržišta – navodi se u saopštenju.

Takođe, u organizaciji Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) i Međunarodne turističke berze, i ove godine, biće održan Ministarski samit, na kom će visoki predstavnici država članica iz cijelog svijeta razmijeniti mišljenja u pogledu turističkog razvoja i buduće perspektive u ovoj globalno značajnoj oblasti.

Delegaciju Crne Gore predvode ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top