Crna Gora predstavlja turističku ponudu na specijalizovanom sajmu za aktivni odmor u Minhenu | Ekonomist

Crna Gora predstavlja turističku ponudu na specijalizovanom sajmu za aktivni odmor u Minhenu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa partnerima, predstavlja turističku ponudu za ljubitelje aktivnog odmora na sajmu „Fre.e” koji se održava od 21-25. februara u Minhenu.

Pored promocije turističke ponude na crnogorskom štandu, biće održano niz prezentacija na binama u okviru sajma “BR-Showbühne”, “Outdoorbühne” i “Hafen – Bühne” Posjetioci sajma imaju priliku da se informišu o mogućnostima za planinarenje, biciklizam, kitesurfing, o drugim outdoor aktivnostima, avanturističkim ponudama i kampovanju u Crnoj Gori. Takođe, svakog dana sajma biće emitovan video materijal o Crnoj Gori u okviru “Urlaubs kina” sajma.

U okviru sajma posebno je promovisana i nova linija nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines koja će od početka maja do kraja oktobra saobraćati na relaciji   Minhen – Tivat, dva puta sedmično.

Kada je u pitanju njemačko tržište, želja za putovanjima kontinuirano raste. Prema istraživanju koje je realizovano od strane Udruženja za odmor i putovanja (FUR) broj putovanja u prošloj godini je iznosio oko 69 miliona, dok su njemački turisti potrošili 69 milijardi eura na odmor i putovanja. Po rezultatima ovog istraživanja, četvrtina njemačke populacije želi više putovati u 2018. godini.

Na sajmu koji okuplja preko 1.300 izlagača turističku ponudu Crne Gore, pored NTOCG, predstavljaju i JP Nacionalni parkovi Crne Gore, lokalne turističke organizacije Žabljaka, Bara, Ulcinja, Podgorice, Budve, Kotora i turistička agencija “Explorer”.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top