Crna Gora među osam najboljih destinacija za organizaciju događaja

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavlja svoju turističku ponudu na najvećem specijalizovanom sajmu kongresne industrije u Frankfurtu.

Prema godišnjem izvještaju “PRO SKY” – njemačke međunarodne korporacije specijalizovane za ocjenu destinacije u dijelu MICE (meeting, incentive, kongress, events) turizma, a na osnovu ocjene 450 evropskih profesionalaca iz kongresne industrije, Crna Gora našla se među osam najboljih MICE destinacija za 2019. godinu.

Tim povodom, tokom sajma uručena je nagrada “PRO SKY DESTINATION AWARD 2019”.

Interesovanje za Crnu Goru u tom segmentu ponude iz godine u godinu bilježi kontinuirani rast. Na osnovu do sada organizovanih i ugovorenih događaja do kraja godine očekuje se porast ne manji od 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Tokom tri dana sajma na štandu Crne Gore održano je više od stotinu sastanaka sa organizatorima događaja sa emitivnih tržišta Njemačke, Rusije, Poljske, Velike Brtanije, Francuske, Amerike i drugih, na kojima je predstavljena ponuda destinacije i mogućnosti za organizaciju događaja u Crnoj Gori.

“IMEX”, jedan od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, poslovnih i motivacionih putovanja, održava se od 21. do 23. maja 2019. godine u Frankfurtu. Sajam je okupio oko 14.000 poslovnih posjetilaca, od toga 3.500 izlagača iz 160 zemalja. Većina zainteresovanih hosted buyera (kupaca) MICE događaja, prisutnih na sajmu su sa tržišta Njemačke, SAD, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Skandinavskih zemalja i dr.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu prezentovali su i Lokalna turistička organizacije Budve, Montenegro Stars Hotel Group, hotel Avala Resort and Villas, hotel Lazure Hotel & Marina, The Chedi Lustica bay, agencije Montenegro tourist service, Explorer i Montenegro In Style.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top