Crna Gora dobija prvu turističku agenciju za zdravstveni turizam | Ekonomist

Crna Gora dobija prvu turističku agenciju za zdravstveni turizam

Prva crnogorska turistička agencija specijalizovana za zdravstveni turizam počeće sa radom 1.marta a njeno sjedište biće u Petrovcu, najavljeno je tokom sjednice na kojoj se raspravljalo o izradi Stategije razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Koordinacioni odbor zdravstvenog turizma Privredne komore Crne Gore iskazao je punu podršku nastojanjima Ministarstva održivog razvoja i turizma te Ministarstva zdravlja da se izradi Strategija razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Članovi Odbora smatraju da je prilikom izrade dokumenta potrebno ujednačiti zakonsku regulativu i utvrditi jasnu podjelu nadležnosti, kako bi se stvorili preduslovi za jači i brži razvoj ove grane i doprinijelo kreiranju novih radnih mjesta. Zatražili su da se u radnu grupu za izradu Strategije uključe predstavnici Koordinacionog odbora.

Na sjednici je usvojen Program koordinacionog odbora za 2018. godinu, raspravljano o projektnom zadatku izrade Strategije zdravstvenog turizma, unapređenju regionalne saradnje u turizmu, te najavljeni skupovi kojima će biti predstavljena naša zemlja kao destinacija zdravlja.

Sjednicu je vodio predsjednik Koordinacionog odbora Vasilije Vlatko Stijepović, a u njenom radu, osim privrednika, su učestvovali potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović, rukovodilac Službe za pravne i opšte poslove ove asocijacije Mitar Bajčeta, kao i generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu Ćazim Hodžić.

Predsjednik Koordinacionog odbora, Stijepović je istakao značaj predstojeće izrade Strategije razvoja zdravstvenog turizma i kazao da će ona obuhvatiti presjek stanja u ovoj oblasti, potencijale i očekivane rezultate od njihove valorizacije. On je naglasio, da je od izuzetnog značaja, da za razvoj zdravstvenog turizma postoji čvrsta uvezanost turističkih poslenika, Privredne komore, javne uprave i civilnog sektora.

Generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu, kazao je da će za izradu strategije biti izdvojeno 50.000 eura, te da je u martu ove godine planirano raspisivanje međunarodnog tendera na kojem će biti odabrani nosioci tog posla.

Smatra da će ovaj dokument mnogo doprinijeti razvoju turizma Crne Gore, najznačajnije privredne grane u našoj zemlji.


 

Izvor: Cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top