Cristiano Ronaldo donio kompaniji Nike ogromnu zaradu | Ekonomist

Cristiano Ronaldo donio kompaniji Nike ogromnu zaradu

Jedan od najpopularnijih sportista na planeti, fudbaler Real Madrida Kristiano Ronaldo donio je kompaniji Nike profit od 500 miliona dolara.

Kompanija Nike je u 2016. godini zabilježila značajan gubitak profita od 19 procenta u odnosu na prethodne godine. Ipak, za taj gubitak ne mogu okriviti fudbalera Kristiana Ronalda.

Naime, Ronaldo je najpraćenija osoba na svijetu na društvenim mrežama sa 260 miliona fanova na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram.

Zahvaljujući njegovim objavama na društvenim mrežama, logo kompanije „Nike“ našao se na 347. od 1.700 objava popularnog fudbalera, što je kompaniji donijelo već pomenutu reklamnu zaradu od 500 miliona dolara. Samo jedna Ronaldova objava u kojoj je viđen Nikeov logo donijela je 5,8 miliona dolara.

Ronaldo je sa sportskom kompanijom potpisao doživotni ugovor i postao tek treći sportista kome je to pošlo za rukom. Za sada su to uradili samo Majkl Džordan i Lebron Džejms.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top