CRBC očekuje da će u 2017. potrošiti 194 miliona | Ekonomist

CRBC očekuje da će u 2017. potrošiti 194 miliona

Očekivanja kineske kompanije China Road and Bridge Corporation su da će u ovoj godini potrošiti 194,3 miliona eura, planiranih kapitalnim budžetom, za izgradnju prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare. Radovi u februaru su, kako navode predstavnici CRBC, intenzivirani, a do sada je angažovano 1.500 radnika.

CRBC je u izjavi za Pobjedu najavila da će do jeseni završiti dizanje stubova mosta Moračica, koji predstavlja jedan od najzahtjevnijih objekata na dionici od Smokovca do Mateševa.

“Ukoliko izgradnja bude u skladu sa planiranom dinamikom, očekujemo da će biti povučena sva planirana sredstva za izgradnju auto-puta za ovu godinu”, navode u CRBC.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković ranije je saopštio da je do kraja prošle godine kompaniji CRBC isplaćeno 171,2 miliona eura, odnosno 21 odsto od ugovorene vrijednosti za projektovanje i izgradnju.

Predstavnici CRBC naveli su da su početak ove godine obilježili nepovoljni vremenski uslovi, praćeni ekstemno niskim temperaturama, mrazom i jakim vjetrom.

“Uprkos tome, radovi nijesu prekidani, pa smo zadovoljni izvedenim obimom u takvim uslovima. U februaru već imamo znatno bolje vremenske uslove, što se odrazilo na dinamiku radova”, rekli su predstavnici CRBC.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top