Čovjek koji je za 12 dolara kupio Google.com | Ekonomist

Čovjek koji je za 12 dolara kupio Google.com

Bivši radnik kompanije Google Sanmay Ved uspješno je kupio najposjećeniji veb-sajt na internetu, Google.com, po cijeni od samo 12 dolara, ali to vlasništvo nije dugo trajalo.

Svako ko je ikada pokušao da kupi sajt upoznat je sa time koliko je teško naći dobro “.com” ime.

Malo je reći da se Sanmayu Vedu sreća nasmiješila u utorak, kada je uspio da kupi jedan od najprepoznatljivijih domena na internetu, Google.com, ali ne za milijarde ili milione, već za 12 dolara!

Ved je primio mejl od dvije automatizovane Google adrese, koje su, kako kaže, dalja indikacija da je on uspio u svojoj kupovini.

Rekao je da je ranije koristio “Guglove domene” da bi kupio i registrovao imena za veb-sajtove, ali da nije nikada primio mejl od adresa koje je kupio.

Njegovo posjedovanje adrese Google.com, doduše, nije dugo trajalo. Ved tužno kaže da je ubrzo primio obaveštenje da je njegov nalog otkazan.

Google je očigledno bio u stanju da brzo i uspješno povrati svoju adresu Google.com jer, naravno, posjeduje Google domen.

Nejasno je upravo to što je Vedova kupovina uopšte bila moguća i on je rekao za CNET da Google to istražuje. U Googleu su odbili da komentarišu ovu priču.

Izvor: RTS

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top