Cipras: Sporazum blizu | Ekonomist

Cipras: Sporazum blizu

Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je da je njegova zemlja blizu postizanja sporazuma sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu pomoći.

Ovaj sporazum će, kako navodi Cipras, ugasiti sumnje u ostanak Grčke u evrozoni.

“U posljednjoj smo fazi pregovora sa institucijama… Uprkos teškoćama, nadamo se da će ovaj sporazum okončati neizvjesnost u vezi sa budućnošću Grčke i evrozone”, rekao je Cipras tokom posjete grčkom Ministarstvu poljoprivrede, prenosi Rojters.

Premijer je napomenuo da poreski teret mora biti pravedno raspoređen.

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker je izjavio da vjeruje da će ovog mjeseca biti postignut dogovor o trećem paketu pomoći Grčkoj, kao i da bi to trebalo da se dogodi do 20. avgusta kada Atini dolazi na naplatu ključna tranša duga.

“Svi izvještaji koje dobijam sugerišu da će sporazum biti postignut ovog mjeseca, poželjno bi bilo do 20. avgusta kada Grčka treba da plati 3,4 milijarde evra rate duga Evropskoj centralnoj banci”, izjavio je Junker u intervjuu za agenciju Frans pres.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top