Čime je Grčka zaprijetila Evropi?

Grčki ministar odbrane Panos Kammenos zaprijetio je da će osloboditi “talas miliona ekonomskih migranata i džihadista” i poslati ih Evropi, ukoliko eurozona ne povuče nametnute zahtjeve štednje Atini.

“Ukoliko oni zadaju udarac Grčkoj, onda bi trebalo da znaju da će migranti dobiti papire da odu u Berlin. Ukoliko nas Evropa ostavi u krizi, mi ćemo je preplaviti migrantima i to će biti još gore za Berlin ukoliko u tom talasu miliona ekonomskih migranata, bude nekih džihadista Islamske države”, rekao je ministar.

Kamenos, koji je lider desničarske Nezavisne partije Grka koja je u koaliciji sa vladajućom ljevicom – Sirizom, ocijenio je da je pasoš Evropske unije za slobodno putovanje šengen zonom učinila eurozonu ranjivom, piše britanski Telegraph.

“Ukoliko oni udare nas, mi ćemo udariti njih. Daćemo migrantima sa svih strana, dokumenata koja im trebaju da putuju u zemlje šengenskog prostora tako da talas ljudi bi mogao da ode pravo u Berlin”, rekao je Kammenos.

Kamenos je podsjetio da migranti svakoga dana prelaze grčke granice i da se 10.000 migranata trenutno nalaze u prihvatnim centrima širom zemlje.

Izvor: N1

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top