Cijene goriva nepromjenljive | Ekonomist

Cijene goriva nepromjenljive

Eurosuper 98 će i u narednih 15 dana koštati 1,38 eura, dok će cijena eurosupera 95 iznositi 1,34 eura. Eurodizel će i dalje koštati 1,19 eura

Lož ulje za veleprodaju i grijanje od ponoći će pojeftiniti četiri, odnosno tri centa, dok će cijene ostalih vrsta goriva ostati iste.

Iz Ministarstva ekonomije su agenciji Mina-business saopštili da će lož ulje za veleprodaju od ponoći koštati 1,13 eura, a lož ulje za grijanje 86 centi.

Eurosuper 98 će i u narednih 15 dana koštati 1,38 eura, dok će cijena eurosupera 95 iznositi 1,34 eura.

Eurodizel će i dalje koštati 1,19 eura.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 15. juna kada je benzin poskupio dva centa.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obracun obaviti nakon praznika 13. jula.

Izvor: vijesti.me

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top