Cijene goriva nepromijenjene

Cijene goriva nepromijenjene

Gorivo

Cijene goriva u naredne dvije sedmice ostaće nepromijenjene, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Posljednje promjene cijena goriva su bile 14. novembra (Foto: rtcg.me) Posljednje promjene cijena goriva su bile 14. novembra (Foto: rtcg.me)

Litar eurosupera 95 i 98 će i u narednih 15 dana koštati po 1,28 eura. Cijena eurodizela iznosiće 1,16 eura, a lož ulja za veleprodaju 1,13 eura.

Posljednje promjene cijena goriva su bile 14. novembra, kada su eurosuper 95, eurodizel i lož ulje za veleprodaju poskupili pet centi.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 11. decembra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 12. decembra.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top