Cijene goriva iste narednih 15 dana

Cijene goriva iste narednih 15 dana

Cijene goriva u Crnoj Gori će u naredne dvije sedmice ostati nepromijenjene, saopšteno je agenciji Mina-biznis iz Ministarstva ekonomije.

Iz Ministarstva je saopšteno da će cijene litra eurosupera 98 i 95 iznositi 1,12 eura, odnosno 1,08 eura. Eurodizel će u narednih 15 dana koštati 99 centi.

Lož ulje za veleprodaju i za grijanje koštaće 94 centa, odnosno 66 centi.

“Prema Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 30. novembra, a eventualno izmjenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 1. decembra”, naveli su iz Ministarstva.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 7. novembra, kada su sve vrste goriva pojeftinile sedam centi, nakon što je u Službenom listu objavljeno da je neustavna dopuna Vladine Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Iz Ministarstva su objasnili da je objavljivanjem u Službenom listu odluke Ustavnog suda o prestanku važenja dopune Uredbe, odstranjena naknada za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta.

Ustavni sud proglasio je sredinom oktobra neustavnom dopunu Vladine Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, kojom je uvedena taksa od sedam centi po litru goriva, za autoput i reprezentativni sport.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top