Cijena Titove jahte snižena za 30.000 eura | Ekonomist

Cijena Titove jahte snižena za 30.000 eura

Ministarstvo odbrane Crne Gore ponovo je objavilo javni poziv za prodaju suvišnih plovnih objekata, opreme i rezervnih djelova od plovnih objekata, a ovoga puta ponuđeni plovni objekti, brodski motori i oprema jeftiniji su do 20 odsto.

Vlada je nedavno odlučila da snizi cijene pomenutih plovnih objekata, jer je od svega oglašenog prodat samo samo jedan motor I turbine M8G, dok zainteresovanih ponuđača za kupovinu plovnih objekata, opreme i rezervnih dijelova od plovnih objekata i radioničke opreme nije bilo.

Prema novoj ponudi, cijena jahte “Jadranka”, koja je za potrebe predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita izgrađena 1977. u brodogradilištu u Kraljevici u Republici Hrvatskoj, iznosi 50.000 eura, umjesto dosadašnjih 80.000 eura. Jahta se nalazi na suvom vezu u luci Bar.

Pri izgradnji, u jahtu su, kako su pisali hrvatski mediji, ugrađivane najkvalitetniji i najluksuzniji materijali, od maghagonija do tikovine, dok su pregrade jahte izgrađene od specijalnih čeličnih legura.

Jahta ima tri salona za dnevni boravak gostiju, dva apartmana i dvije pomoćne kabine za goste. Jahta je imala osam ležajeva, a na dnevni boravak mogla je primiti trideset gostiju.

Mediji su izračunali da je bivši predsjednik SFRJ Josip Broz Tito u njoj boravio 24 puta.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top