Cijena goriva u Crnoj Gori iznad regionalnog prosjeka | Ekonomist

Cijena goriva u Crnoj Gori iznad regionalnog prosjeka

Cijene euraodizela i euraosupera 95 u Crnoj Gori više su od prosjeka u regionu, pokazali su podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima posljednjeg sedmičnog Biltena o cijenama naftnih derivata, koji je objavljen danas, litar euraosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,37 eura, Hrvatskoj 1,39 eura, a u Albaniji 1,43 eura.

Litar euraosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,27 eura, odnosno 1,17 eura i 1,12 eura.

euraosuper 95 je u Evropi najjeftiniji u BiH, a najskuplji u Holandiji, gdje litra košta 1,71 eura.

Kada je u pitanju euraodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,25 eura. euraodizel u Albaniji košta 1,43 eura, Srbiji 1,38 eura, a Hrvatskoj 1,33 eura.

Litar euraodizela je jeftijniji u BiH i Makedoniji gdje košta 1,15 eura, odnosno 1,02 eura.

Najjeftiniji euraodizel u Evropi plaćaju građani Makedoniji, a najskuplji Švedske i Velike Britanije, gdje košta po 1,54 eura za litar.

Posljednje promjene cijena goriva u Crnoj Gori bile su u utorak, kada su euraosuper 95 i 98 poskupili po tri centa, dok je cijena euraodizela ostala nepromijenjena

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra prošle godine, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top