Cijena bitcoina bi mogla dostići 2000 dolara | Ekonomist

Cijena bitcoina bi mogla dostići 2000 dolara

Izvještaj Saxo banke ističe da bi Trampove promjene u ekonomskoj politici SAD-a, uzrokovale povećanje inflacije, rast dolara, ali i porast cijene Bitkoina, koji bi već u 2017. godini, mogao da dostigne vrijednost od 2.000 dolara.

Tokom predsjedničke kampanje, Donald Tramp je govorio o povećanju fiskalne potrošnje, a stručnjaci iz Saxo banke tvrde da bi to moglo da poveća javni dug SAD-a za 20 triliona dolara, i utrostruči trenutni budžetski deficit sa 600 biliona na 1.2-1.8 triliona dolara.

Kao rezultat, inflacija bi se nekontrolisano vinula, primorajući Američki Fed da podigne kamatne stope i podigne vrijednost dolara.

Pored toga, ako Rusija i Kina prihvate Bitkoin za alternativu dolaru, kao tradicionalnom bankarskom i platnom sredstvu plaćanja, Bitkoin bi se, u toku sljedeće godine lako mogao utrostručiti, sa vrijednosti od 700 na 2.100 dolara, navodi se u izvještaju.

Vrijednost jednog Bitkoina trenutno iznosi 754,51 dolar, a porast vrijednosti na 2.000 dolara bi značio skok od 165 procenata. Trenutna vrijednost Bitkoina u opticaju procijenjena je na 12,1 milijardu dolara.

One thought on “Cijena bitcoina bi mogla dostići 2000 dolara

  1. Postoji bolja (sigurnije, nema tolikog rizika i zarada je puno veća) metoda zarade na bitcoinu od kupovanja bitcoina i čekanja da poraste cijena. TZV “rudarenje” ali ne svojim resursima nego iznajmljenim cloudom. Iznajmiš cloud i “rudariš” i dobiješ daleko više para nego da kupiš direktno bitcoine.

    Registriraš se na adresi http://goo.gl/bpsm9z i klikneš na “buy hashrate” i kupiš resurse za rudarenje i onda samo pratiš kako brojke skaču…Zaradu možeš podići ili dalje reinvestirati pa zaraditi još više.

    U kraćem vremenu zaradiš duplo od uloženog, pa ako si ziheraš digneš uloženu svotu a zarađenu dalje investiraš i zarađuješ. Zaradu opet dalje reinvestiraš, ili pola digneš pola reinvestiraš ili kako ti drago… ako tako radiš ne možeš izgubiti…

    Tko nije pravi biznismen i nema njuha za obogatiti se može uložiti neku manju lovu dok ne vidi kako djeluje, no previše oklijevanja ne valja, zgrabi priliku što prije da ti kasnije ne bi bilo žao kao što je nama pojedincima žao što nismo 2010-e godine uložili 1 dolar jer bi sada bili multimilijunaši 😉

Komentariši

Top