CG izuzetna destinacija za investicije

CG izuzetna destinacija za investicije

Crna Gora predstavlja izuzetnu destinaciju za njemačke investitore, a energetika i industrija su oblasti koje pružaju dobre šanse za ulaganje, istakli su njemački govornici na Privrednom forumu Crne Gore koji je danas organizovala Privredna komora Hamburga.

Ministar ekonomije,Vladimir Kavarić boravi u okviru Privrednog foruma govorio je na temu „Privredna klima i šanse za poslovanje za njemačka preduzeća u Crnoj Gori“.

Njemački učesnici pohvalili su uspjehe Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji i njenu otvorenost za prihvatanje novih standarda, što je, kako su kazali, dobar preduslov za ulaganje malih i srednjih preduzeća iz regiona Hamburga. Sa Foruma je poručeno i da privrednu saradnju Crne Gore i Njemačke treba ojačati.

Kavarić je, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, održao prezentaciju o investicionoj politici i mogućnostima ulaganja koje Crna Gora pruža, sa posebnim fokusom na energetiku i industriju.

On je predstavnike hamburške privrede upoznao sa najznačajnijim aktuelnim crnogorskim projektima iz oblasti energetike, gdje je, između ostalog, predstavio projekat izgradnje podmorskog kabla između Crne Gore i Italije, projekte izgradnje malih hidroelektrana i vjetroelektrana i II bloka TE Pljevlja.

U okviru prezentacije ministar Kavarić je govorio i o sektoru industrije, kao i novom investicionom okviru i investicionom ambijentu na čijem unapređenju Vlada intenzivno radi kroz kreiranje biznis zona i uvođenje podsticaja za ulaganje i zapošljavanje.

Jedna od tema Foruma bio je i turizam, gdje je o turističkim potencijalima Crne Gore govorila Generalni direktor Direktorata za turistički razvoj i standarde u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Olivera Brajović.

„Privredni forum u Hamburgu je bio prilika da se razmijene iskustva poslovanja njemačkih firmi u Crnoj Gori. Takođe, Forum predstavlja konkretan korak u pravcu realizacije dogovorenog intenziviranja ekonomske saradnje sa SR Njemačkom, u ovom slučaju konkretno sa Hamburgom.Afirmacija investicionih potencijala na Privrednom forumu u Hamburgu posebno je značajna u kontekstu uzvratne posjete privredne delgacije Hamburga Crnoj Gori koja će se realizovati u junu 2015. godine“, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: RTCG
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top