CBCG pojasnila koja banka ima 43 odsto loših kredita | Ekonomist

CBCG pojasnila koja banka ima 43 odsto loših kredita

Centralna banka je pojasnila da banka sa lošim kreditima preko 43 odsto više ne postoji u sistemu licenciranih banaka koje posluju u Crnoj Gori. Nije CBCG ponovo eksplicitno saopštila o kojoj banci se radi, ali ova formulacija upućuje da je riječ o IBM u stečaju.

Podsjećanja radi, Pobjeda je juče objavila doslovce citirajući odgovor CBCG da je kod četiri banke pokazatelj loših kredita iznad sistemskog prosjeka i kreće se u rasponu od 9,08 odsto do 43,24 odsto.

Objavljeni su i podaci da je na kraju novembra 2018. učešće nekvalitetnih u ukupnim kreditima na nivou sistema iznosilo 6,95 odsto. Juče su, međutim, iz CBCG u pojašnjenju ponovo saopštili da su u pitanju podaci sa kraja novembra prošle godine.

– Kako su nakon ovog perioda, 7. decembra 2018. godine zbog utvrđenih nepravilnosti preduzete mjere od Centralne banke Crne Gore u smislu uvođenja privremene uprave u dvije banke, obavještavamo javnost da jedna od njih na koju se i odnose predmetni podaci, više ne postoji u sistemu licenciranih banaka koje posluju u Crnoj Gori – saopštili iz CBCG.

_______________________________________________________________________________

Izvor: Pobjeda

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top