CBCG nagrađuje najbolje radove iz oblasti bankarstva | Ekonomist

CBCG nagrađuje najbolje radove iz oblasti bankarstva

Centralna banka CBCG raspisala je konkurs za dodjelu godišnje nagrade te institucije u cilju stimulisanja naučne misli i afirmacije mladog i stručnog kadra u Crnoj Gori.

CBCG, povodom obilježavanja 11. aprila – Dana Centralne banke, dodjeljuje godišnju nagradu za kategorije najboljeg diplomskog, magistarskog i doktorskog rada iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije, prenosi agencija MINA-business.

Novčani iznos godišnje nagrade CBCG za ovu godinu, po kategorijama iznosi dvije hiljade eura za diplomski rad, tri hiljade eura za magistarski i četiri hiljade eura za doktorski rad.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj godini odbranili diplomski, magistarski ili doktorski rad na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori.

Zaposleni i članovi Savjeta CBCG nemaju pravo učešća na konkursu za dodjelu godišnje nagrade.

Radovi se dostavljaju CBCG, neposredno ili poštom na njenu adresu, najkasnije do 25. februara u papirnoj i elektronskoj formi CD.

Uz radove, učesnici su dužni da pored prijave, dostave ovjerenu kopiju diplome/uvjerenja o stečenom akademskom stepenu, biografske podatke i kopiju biometrijske lične karte ili uvjerenje o državljanstvu.

Najbolje radove bira komisija koju imenuje guverner CBCG.

Komisija može odlučiti da ne dodijeli godišnju nagradu za pojedinu kategoriju, ukoliko prijavljeni radovi ne zadovolje kriterijume kvaliteta.

Izvor: MINA-business

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top