Carinski dug oko 4,2 miliona eura

Ukupan carinski dug iznosi oko 4,2 miliona eura, a najveći dužnik je Kombinat aluminijuma (KAP) koji duguje 1,19 miliona eura, saopšteno je iz Uprave carina.

Iz te institucije, kojom rukovodi Vladan Joković, objašnjeno je Vijestima da se podatak o dugu odnosi na 1. septembar i da obuhvata dug veći od hiljadu eura.

“Ukupan carinski dug 1. septembra iznosi 4,2 miliona eura i uglavnom datira iz ranijeg perioda. Od tog iznosa se veći dio odnosi na potraživanja prijavljena u potupku otvorenih stečaja firmi, po osnovu Zakona o stečaju privrednih društava. Njih su u cjelosti priznali stečajni upravnici, a naplata zavisi od toka i okončanja stečajnog postupka”, kazali su iz Uprave carina.

Najveći carinski dužnici, od njih 136 sa dugom većim od hiljadu eura, su KAP sa 1,19 miliona eura, Vektra Podgorica biznismena Dragana Brkovića sa 793,75 hiljada eura, zatim Technosteel HVT Podgorica 324,67 hiljada, B&S Petrol Rožaje 219,92 hiljade, Mont-Valeri Podgorica 159,37 hiljada i Semper Nikšić sa 148,47 hiljada eura.

Slijede Eko-Gas Podgorica koji duguje 98,64 hiljade eura, Mi-Rai Nikšić 77,43 hiljade, Pobjeda 58,81 hiljada i Misedo Cti Podgorica 47,93 hiljade eura.

Iz Uprave carina su kazali da u cilju efikasne naplate budžetskih prihoda, taj organ u sastavu Ministarstva finansija, svkakodnevno koordinira aktivnosti sa nadležnim Ministarstvom, Poreskom upravom i drugim institucijama.


 

Izvor: Rtcg

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top