Čadež: Pristiglo 30% više stranih investicija | Ekonomist

Čadež: Pristiglo 30% više stranih investicija

Beograd — Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je u Srbiji zabilježeno povećanje stranih direktnih investicija za 30% u odnosu na isti period lane.

On je za RTV Pink rekao da su ovu godinu obilježile važne investicije poput projekta Beograd na vodi, zatim i kompanije poput Simensa koji je proširio svoje kapacitete i pogone, a najavljuje i nova zapošljavanja.

“Ne samo da imate nove investitore koji dolaze, već se Srbija pokazuje kao zemlja koja je dobra za investiranje i mnoge postojeće kompanije koje su investirale nastavljaju da otvaraju nove pogone i šire kapacitete jer dobro posluju i dobro rade u Srbiji”, rekao je.

Čadež je rekao da Srbija ima dobre pokazatelje na raznim stranama, počev od odgovorne fiskalne politike.

“Kad investitor vidi da se država odgovorno ponaša prema novcu, privrednim politikama onda kaže – odgovorno će se ponašati i prema nama investitorima, a takodje imamo i kvalifikovanu radnu snagu što je važno za njih”, rekao je on.

Investitori značajno doprinose i domaćem izvozu, rekao je Čadež.

IZVOR: TANJUG

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top