Business Booster okuplja zainteresovane za inovacije u oblasti čiste energije širom Evrope | Ekonomist

Business Booster okuplja zainteresovane za inovacije u oblasti čiste energije širom Evrope

Business Booster (TBB), evropski katalizator za inovacije u oblasti čiste energije, organizuje se već petu godinu, a održaće se u RAI Amsterdamu 25. i 26. oktobra 2017. InnoEnergy, evropski generator inovacija u oblasti održive energije, biće domaćin TBB-a, jedinog događaja koji okuplja sve potrebne učesnike kako bi danas, zajedno, stvorili budućnost održive energije.

Jedinstven među evropskim događajima u energetskom sektoru, TBB će okupiti više od 160 inovativnih startapova, malih i srednjih preduzeća, uz već postojeće kompanije koje žele da finansiraju inovativne proizvode, te mnoštvo investitora i viših predstavnika javnog sektora, na ovogodišnjem događaju isključivo fokusiranom na ubrzanje tranzicije čiste energije.

„Revolucija čiste energije događa se u Evropi, ali nedovoljno brzo. Kako bismo ispunili naše ambiciozne ciljeve i uticali na zaustavljanje klimatskih promjena, moramo da ubrzamo uvođenje inovacija u oblasti čiste energije. TBB je događaj koji to čini”, navodi Diego Pavia, izvršni direktor InnoEnergy-ja.

„Ne samo da TBB okuplja više inovatora iz područja čiste energije od bilo kog drugog događaja, već predstavnicima industrije, investitorima i institucijama javnog sektora pruža direktan pristup najnovijim tehnologijama i novim poslovnim modelima. Ovaj događaj je mjesto gde se dogovaraju transakcije i partnerstva, kako bi se u praksi što prije realizovale inovacije iz područja čiste energije.“

Učesnici TBB-a će imati pristup svim konferencijama i sjednicama, kao i glavnoj izložbi, a imaće i korist od značajnih mogućnosti umrežavanja. Na poslednjem okupljanju 2016. godine u Barseloni, 690 učesnika i 149 izlagača iz 32 zemlje učestvovalo je u 720 minuta umrežavanja i 420 minuta predstavljanja proizvoda. Ove godine, po prvi put, događaj će uključivati prostor za demonstraciju na kojem će učesnici moći da vide inovacije „uživo”.

„Kad smo pitali prošlogodišnje učesnike za povratne informacije, bili smo srećni što je njih 98 odsto reklo kako bi preporučili TBB svojim kontaktima. Ipak, uvjereni smo da je važnost projekta čak i veća od samog događaja”, izjavila je Elena Bou, direktorka inovacija u InnoEnergy-ju.

„Nema smisla ubrzavati kroz početnu fazu, a zatim uskraćivati podršku. Zato nastavljamo da pružamo podršku inovacijama naših partnera tokom njihovog životnog ciklusa, a najvažnije pomažući im na putu ka komercijalizaciji. To radimo kroz kontinuiranu podršku na uspješnim prodajnim prezentacijama proizvoda, davanjem poslovnih savjeta i mentorstvom uz investicije, što dokazuje da je TBB istinski katalizator promjene u evropskoj industriji održive energije.“

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top