Budžet veći zbog kredita za brodove | Ekonomist

Budžet veći zbog kredita za brodove

Predlogom zakona o budžetu za narednu godinu za Ministarstvo saobraćaja i pomorstva predviđeno je 34,9 miliona eura, što je skoro tri miliona eura, odnosno 9,2 odsto više u odnosu na ovogodišnja izdvajanja.
Do rasta budžetskih sredstava tog resora došlo je zbog povećanja predviđenih sredstava za oblast pomorstva i civilnog vazduhoplovstva, odnosno prvenstveno zbog obaveze Vlade da otplaćuje kredit Crnogorske plovidbe, kojim su prije sedam godina kupljena dva broda, piše Pobjeda.

Za ovaj program predviđeno je 7,4 miliona eura, što je za 68 odsto više u odnosu na ovogodišnja izdvajanja za pomorstvo i civilno vazduhoplovstvo, koja su iznosila 4,4 miliona eura.

Najveći dio u ovoj potrošačkoj jedinici treba da bude potrošen za transfere institucijama, pojedincima, nevladinom i javnom sektoru.

Ovi transferi planirani su u iznosu od 6,37 miliona eura, što je za 127,7 posto više u odnosu na ovogodišnja izdvajanja za te namjene, koja su iznosila 2,8 miliona eura.


Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top