Budvanska rivijera uvećala dobit | Ekonomist

Budvanska rivijera uvećala dobit

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera zabilježila je na kraju trećeg kvartala neto dobit od 6,62 miliona eura, što je 1,67 puta više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća na kraju septembra porasli su 8,8 odsto na 19,34 miliona eura.

Poslovni rashodi su u odnosu na uporedni period povećani 4,5 odsto na 12,98 miliona eura. Na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode se odnosilo 4,74 miliona eura.

Ukupna aktiva Budvanske rivijere na kraju septembra vrijedila je 192,66 miliona eura i bila je 0,5 odsto veća nego u uporednom periodu.

Dugoročna rezervisanja i obaveze Budvanske rivijere su na kraju septembra iznosile 2,79 miliona eura, a kratkoročna 10,98 miliona eura.

Neraspoređena dobit je 8,7 miliona eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, Vlada posjeduje 41,64 odsto akcija kompanije, AIK banka 15,23 odsto, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja 12,82 odsto, Stratex development 9,4 odsto, Stratex hospitality Beograd 5,83 odsto i Zavod za zapošljavanje 4,27 odsto.

Ostali dioničari imaju manje od jedan odsto udjela u preduzeću.


 

Izvor: Mina

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top