Budućnost Netflixa: Gledaoci će moći sami odabrati kraj omiljene serije ili filma | Ekonomist

Budućnost Netflixa: Gledaoci će moći sami odabrati kraj omiljene serije ili filma

Netflix, najveća platforma za streamanje serija i filmova, će omogućiti svojim gledaocima da sami odaberu kraj omiljene TV emisije, piše Bloomberg.

Tako bi otišli korak dalje u stvaranju interaktivne televizije. Kalifornijska kompanija radi na specijalima koji bi korisnicima omogućili da sami odluče kako žele da se radnja razvija, prenosi Reuters navode iz Bloomberga koje su otkrili ljudi upoznati s ovim biznisom.

Već ranije je Netflix objavio animirani film “Puss in Book” gdje gledaoci mogu odabrati alternativni završetak istog programa. I HBO se okušao u ovakvom obliku interaktivne televizije, u seriji “Mosiac”, no Netflix želi da postane uobičajeno.

Nagađa se da će prva takva epizoda biti upravo nova sezona megapopularne Netflixove serije “Black Mirror”, koja bi trebala biti objavljena krajem godine. No, navode još uvijek nije komentarisao sam Netflix.

Inače, prihodi Netflixa dosegli su u drugom tromjesečju ove godine 3,9 milijardi dolara, 40 posto više nego godinu dana prije, no cijena dionice te kompanije potonula je više od 10 posto zbog slabijeg rasta novih pretplatnika nego što se očekivalo. Već neko vrijeme su u potrazi za novim poslovnim modelom, spominjali su i reklame u pauzama što se korisnicima nikako nije svidjelo.

Prema poslovnom izvještaju te kompanije, koja nudi televizijski i filmski program na internetu, čista dobit dosegla je u proteklom tromjesečju 384 miliona dolara, što je gotovo šest puta više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Nedavno je medijima odjeknula i informacija da najveći streaming servis na svijetu testira promotivne videe u pauzama između epizoda, što je razbijesnilo korisnike.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top