Budi odgovoran: Izrečene kazne od 150 i 1.680 eura | Ekonomist

Budi odgovoran: Izrečene kazne od 150 i 1.680 eura

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 11 primjedbi, na osnovu kojih su izrečene dvije novčane kazne od 150 eura i 1.680 hiljada eura. Kazna od 1.680 eura izrečena je restoranu Zlatibor u Zeti, prijavljenom za neizdavanje fiskalnih računa, loše uslove u kuhinji, neosigurane radnike, neposjedovanje sanitarnih knjižica i nelegalan promet rakije.

U odgovoru na prijavu navedeno je da je poljoprivredni inspektor, postupajući po prijavi o nelegalnom prometu domaće rakije, u restoranu zatekao ukupno 9,5 litra jakog alkoholnog pića, odnosno voćne rakije nepoznatog porijekla i kvaliteta, koja se prodaje u rinfuzi, zbog čega je izrečena kazna od 530 eura.

Turistički inspektor je prilikom kontrole restorana Zlatibor utvrdio nepravilnosti koje se odnose na usluživanje proizvoda koji ne posjeduju uredne deklaracije i izrekao kazne od 150 eura, odnosno hiljadu eura.

„Inspekcija rada u toku kontrole je u restoranu zatekla zaposlenog stranca bez dozvole za rad i boravak, kao i zaposlenog bez prijave na obavezno socijalno osiguranje i ugovora o radu. Preduzeta je upravna mjera, ukazivanje, sa primjerenim rokom za otklanjanje nepravilnosti“, navodi se u odgovoru na prijavu.

Inspektori su kafanu u Mojkovcu kaznili sa 150 eura, nakon što su utvrdili da se ugostiteljska djelatnost obavlja bez odobrenja za rad.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top