Browser Opera uvodi nešto sasvim novo!

Najnovija developerska verzija internet browsera Opera dodala je novu funkciju koja je za sada jedinstvena među browserima prisutnima na tržištu. Developerska verzija 49 browsera, naime, podržava video sadržaj u 360 stepeni putem VR headsetova kao što su na primer Oculus Rift i HTC Vive.

Nova funkcija je uključena prema zadatim podešavanjima te je moguća automatska detekcija VR headseta koji podržava Valve-ov OpenVR SDK i API te svih ostalih OpenVR kompatibilnih uređaja. U trenutku kada korisnik pregleda određeni video sadržaj pojavljuje se popup meni “Watch in VR” koji se nalazi iznad videa te ga upozorava da taj video može pogledati u punih 360 stepeni.

Iz Opere poručuju kako su ovu funkciju implementirali u svoj browser s obzirom na slabiju postojeću softversku podršku za vlasnike VR headsetova. Naravno, podržan je i standardan 2D video sadržaj, kao i sadržaj u 180 stepeni. Developerska Opera 49 može se preuzeti u verzijama za Windows, macOS i Linux sisteme.


 

Izvor: Itvest.info

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top