Britanija: Porasla prodaja novih automobila

Registracija novih automobila u Velikoj Britaniji porasla je u junu za 12,9 odsto na godišnjem nivou, na 257.817, što je najbolji polugodišnji rezultat ikada.

Prema podacima britanskog Udruženja proizvođača i trgovaca automobilima (SMMT), samo od januara do kraja juna prodaja novih vozila je skočila sedam odsto, ali se u ostatku godine očekuje sporiji rast.

Iz SMMT-a dodaju, kako prenosi agencija Rojters, da su niske kamatne stope, atraktivni finansijski uslovi koje nude prodavci, i bogata ponuda novih modela ohrabrili potrošače da kupuju nove automobile.

“Ohrabruje to što sve više potrošača bira britanske marke vozila. To je važno za ekonomiju u širem smislu, budući da automobilski sektor u Velikoj Britaniji zapošljava 799.000 ljudi, uključujući i maloprodaju”, kaže Majk Hos, izvršni direktor u SMMT.

“Očekujemo mirniju drugu polovinu godine”, dodao je Hos.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top