Brexit uticao na pad cijena nekretnina u Londonu | Ekonomist

Brexit uticao na pad cijena nekretnina u Londonu

Glasanje građana Velike Britanije o izlasku zemlje iz Evropske unije (EU) uticalo je na pad cijena nekretnina u Londonu koji je najveći u posljednjih sedam godina.

Britanska konsultantska kuća Knight Frank saopštila je kako je njen indeks cijena nekretnina u centralnom Londonu pao prošlog mjeseca za 1,5 posto u odnosu na isti period prošle godine zbog neizvjesnosti koju je prouzrokovao ishod britanskog referenduma od 23. juna i skoka poreza na nekretnine.

Najveći pad cijena kuća od 7,3 posto zabilježen je u julu u kvartu Nights Bridge, dok je skok cijena od 5,3 procenta registrovan u Cityju. Analiza kretanja cijena je obuhvatila 15 naselja u britanskoj prestonici.

Nakon Brexita, kupci su zatražili popuste zbog klime političke i ekonomske neizvjesnosti. Odluka Britanije da izađe iz Evropske unije je stvorila kratkoročnu neizvjesnost koja utiče na situaciju na tržištu nekretnina u centralnom Londonu“, izjavio je direktor kompanije London residential Tom Bill.

Izvor: Biznis.ba

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top