Brazilci srušili Xiaomijevu online prodavnicu

Xiaomijev popularni model Redmi 2 službeno je stavljen u prodaju na brazilskom tržištu na njihovoj prodavnicu na internetu u 12 sati po lokalnom vremenu taj isti dan.

Prva serija pametnih telefona bila je isključivo za kupce s rezervacijom, no broj onih koji su pokušali posjetiti stranicu porastao je tolikom brzinom da je online prodavnica u trenutku bila preopterećena. Stanje se vratilo u normalu u roku od jednog i po sata.

Hugo Barra, potpredsjednik Xiaomi internationala rekao je kako je ovakvo nešto potpuno prirodno i već viđeno, dodajući kako je u junu 2014. u Indiji prodato 40 000 pametnih telefona Redmi 1s u samo 4,2 sekunde.

Međutim, iskustvo nije bilo ugodno za sve one koji nisu bili upoznati s načinom prodaje Xiaomija. Neki su se žalili na Facebooku kako je bilo teško doći do Xiaomi mobilnih telefona.

“Dva sata sam pokušavao osvježavati sadržaj stranice, i nisam ga uspio dobiti. Xiaomi nas je trebao unaprijed upoznati sa svojim načinom prodaje,” rekao je Carlos Sassi. “Ali, svejedno ću ga kupiti. Jeftin je i dobar je I kvalitetan.”

Brazil je prvo tržište izvan Azije na koji je Xiaomi izašao, a cijena najjeftinijeg Redmi 2 modela iznosi samo 499 reala, odnosno 162 američka dolara.

Xiaomi, osnovan 2010., trenutno je peti po veličini proizvođač pametnih telefona na svijetu. Njegov MIUI operativni sistem ima 100 miliona korisnika.

Kompanija ima tržišnu vrijednost od oko 45 milijardi dolara, a prošle godine prodala je 61 miliona mobilnih uređaja, prenosi CRI.

Izvor poslovnipuls

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top