Brajović: SD izlazi iz Vlade ako se prodaju Aerodromi | Ekonomist

Brajović: SD izlazi iz Vlade ako se prodaju Aerodromi

Lider Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović ponovio je da za tu partiju ne može biti priče o prodaji Aerodroma Crne Gore, jer smatraju da to preduzeće ima potencijala da svoj razvoj finansira iz kredita, bez državnih garancija. Brajović je kazao i da je to pitanje za njegovu partiju uslov pstanka u Vladi.

“Partijski stav ste već čuli od mene, ovdje u Skupštini. Ne može biti nikakve priče o prodaji Aerodroma i za nas je to uslov opstanka u Vladi”, rekao je Brajović novinarima u parlamentu, nakon premijerskog sata.

On je ocijenio da Aerodromi Crne Gore mogu sami finansirati svoj razvoj iz kredita.

“Možemo da vidimo kakve su to ponude i o čemu se radi. Stav SD-a je da država ima mehanizam i mogućnosti, da Aerodromi imaju potencijala da sami finansiraju svoj razvoj iz kredita koji oni vraćaju, bez državnih garabncija”, kazao je Brajović.

Podsjećamo, ministar saobraćaja Osman Nurković zalaže se za prodaju aerodroma, dok su iz Socijademokratske partije posljednjih dana žestoko napali takvu ideju. Da ovakva namjera izaziva negodovanje i u javnosti, pokazuje i nedavna anketa Ekonomista, po kojoj se 85% učesnika ankete izjasnilo protiv prodaje Aerodroma.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top