Bonus Marise Majer biće podijeljen vrijednim radnicima | Ekonomist

Bonus Marise Majer biće podijeljen vrijednim radnicima

Generalna direktorka Jahua (Yahoo), Marisa Majer, izgubila je godišnji bonus pošto je istraga pokazala loše upravljanje firmom u svjetlu “epskog hakerskog skandala”.

“Ja sam direktor kompanije i budući da se ovaj incident dogodio za vrijeme mog mandata, pristala sam da se odreknem godišnjeg bonusa i prava na kompenzaciju u vidu sticanja besplatnih akcija u ovoj godini”, navela je Majerova u izjavi dostavljenoj regulatornim organima, prenosi agencija AFP.

Ona je dodala da je zatražila da se njen bonus “podijeli vrednim radnicima u kompaniji”.

Nalaz istrage je rezultirao i ostavkom glavnog savjetnika Jahua, Ronalda Bela, bez otpremnine, prema dokumentu dostavljenom Komisiji za hartije od vrijednosti.

Jedna nezavisna komisija je utvrdila da je Jahuov tim za bezbjednost znao za hakovanje korisničkih naloga 2014. godine kada se taj sajber napad dogodio, navodi se u izveštaju.

U dopisu takođe piše da “iako su sprovedene dodatne sigurnosne mjere kao odgovor na te incidente, izgleda da neki viši rukovodioci nisu ispravno shvatili ili istražili te slučajeve”.

Kompanija Verajzon je privremeno zaustavila okončanje kupovine Jahuovog internet poslovanja i podjelu troškova nastalih zbog dva hakerska napada Jahuovu mrežu, koja su zaprijetila da “pokopaju” dogovoreno preuzimanje.

Jahu je spustio cijenu za svoje osnovno internet poslovanje za 350 miliona dolara. Prema revidiranim uslovima odloženog kupoprodajnog sporazuma, Verajzonova kupovina Jahuove imovine će ukupno koštati 4,48 milijardi dolara.

Dogovor sa Verajzonom se očekuje do jula, čime će Jahu okončati 20-gopdišnje poslovanje kao samostalna kompanija, navodi francuska agencija.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top