Bonitetne agencije na području bivše Jugoslavije – osigurati veću sigurnost i povjerenje su ključni za sigurno poslovanje | Ekonomist

Bonitetne agencije na području bivše Jugoslavije – osigurati veću sigurnost i povjerenje su ključni za sigurno poslovanje

Manje od nedjelju dana nakon sastanka lidera balkanskih zemalja na Brdu kod Kranja, u dvorcu Lamberghnadomak Bleda(Slovenija), 9. i 10. juna, održava se sastanak predstavnika bonitetnih agencija iz zemalja bivše Jugoslavije. Cilj sastanka je proširiti saradnju i povećati sigurnost u poslovanju između preduzeća na toj teritoriji.

 

Bonitetne agencije EL KONCEPT d.o.o. (Hrvatska), LRC d.o.o. (BIH), CUBE d.o.o. (Srbija) i BIConsulting (Crna Gora) ovog puta su gosti domaćina iz Slovenije – Prve bonitetne agencije d.o.o.Iza njih je već 3 godine uspješne saradnje na području informisanja lokalnih preduzeća, njihovih postojećih i potencijalnih partnera iz drugih zemalja u ovoj ekonomskoj regiji.

 

Zadovoljstvo klijenata sa rezultatima dosadašnje saradnje bonitetnih agencija obavezuje učesnike sastanka na daljnji razvoj i produbljivanje saradnje. Ovaj put je sastanak u prisustvu IT stručnjaka i  posvećen je razvoju i ujedinjenju IT rješenja kao operativne osnove u pružanju informacione podrške krajnjim korisnicima. Sve veća informaciona povezanost omogućava korisnicima bonitetnih usluga da se brzo dođe do potrebnih informacija o preduzećima na području bivše Jugoslavije, za šta je presudna povezanost bonitetnih agencija.

 

Osigurati veću ekonomsko-finansijsku i pravnu sigurnost u poslovanju između preduzeća bivše Jugoslavije i dalje ostaje primarna misija ovih bonitetnih agencija. Predviđen sastanak će potvrditi odlične međusobne odnose, dati podstrek razvoju samih bonitetnih agencija kao i širokom krugu privrednih subjekata korisnika sa područja zemalja bonitetnih agencija – učesnika sastanka.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top