Boing ukida stotine inženjerskih radnih mjesta | Ekonomist

Boing ukida stotine inženjerskih radnih mjesta

Zbog usporavnja prodaje, stotine radnih mjesta za inženjere za civilnu avijaciju biće ukinuto u američkoj kompaniji Boing (Boeing) koja proizvodi avione, rekao je danas portparol te kompanije za Frans pres.

U okviru svojih stalnih “napora da poveća konkurenost i investira u budućnost, kompanija smanjuje troškove da bi se nivo zapošljavanja podudario sa potražnjom tržišta”, naveo je portparol Dag Alder.

On je rekao da će smanjenje broja zaposlenih koje će uključiti i menadžere biti sprovedeno putem dobrovoljnih odlazaka i u nekim slučajevima i direktnih otpuštanja.

Ova mjera štednje koja stupa na snagu 23. juna na prvom mjestu pogodiće Boingove proizvodne pogone u saveznoj državi Vašington, rekao je za Frans pres izvor blizak tom pitanju.

Boing je glavni privatni poslodavac u toj sjeverozapadnoj američkoj državi gdje ima 70.000 zaposlenih i proizvodi avion 737 MAX, verziju sa manjom potrošnjom njegovog bestselera 737.

Boing je početkom godine već ukinuo 305 radnih mjesta za inženjere i 1.500 za mehaničare u okviru plana dobrovoljnih odlazaka.

Predviđena su i dalja ukidanja radnih mjesta i što bi trebalo da bude objavljeno do kraja godine, rekao je jedan neimenovani izvor za Frans pres čime je potvrdio informacije agencije Blumberg Njuz.

Boing trenutno zapošljava 146.962 osobe, a za godinu dana je smanjio radnu snagu za 7,6 odsto.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top