Boing se odlično prodaje | Ekonomist

Boing se odlično prodaje

Holandska kompanija za lizing aviona ErKap naručila je 100 Boingovih aviona “737 MAKS” vrijednih ukupno 10,7 milijardi dolara (9,5 milijardi eura).

“Ova narudžba nadograđuje se na naš postojeći portfolio narudžbi u kategoriji uskotrupnih aviona koji podmiruju potrebe naših klijenata i u skladu su sa našom strategijom lizinga”, rekao je na 21. Međunarodnom sajmu aeronautike u Parizu izvršni direktor ErKapa Angus Keli.

Boing navodi da će “737 MAKS”, čija će isporuka početi 2017, biti 14 odsto energetski efikasniji u odnosu na najefikasniji postojeći model iz porodice “737”, prenosi agencija Frans pres.

ErKap ima flotu od 1.800 aviona i bazu klijenata u 90 zemalja svijeta.

Boing je prošle sedmice saopštio da će u narednom periodu rast aviosaobraćaja biti podržan rekordnim obimom proizvodnje aviona. U narednih 20 godina kompanija planira da isporuči više od 38.000 letjelica vrijednosti 5.600 milijardi dolara u poređenju sa ranije prognoziranih 37.000 aviona vrijednih 5.200 milijardi dolara.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top