Bogdanović: Cetinje kao poželjna investiciona destinacija | Ekonomist

Bogdanović: Cetinje kao poželjna investiciona destinacija

Dali smo svoj maksimum i činili vanredne napore da našem gradu obezbjedimo novu komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, da rekonstruišemo istorijsko jezgro grada, da stvorimo povoljan poslovni ambijent i privučemo investitore, da obezbjedimo nova radna mjesta i nove sadržaje za naše sugrađane, kazao je gradonačelnik crnogorske Prijestonice Aleksandar Bogdanović.

“Uz uvjerenje da uvijek može više i bolje, ipak, ponosni smo na ono što smo uradili za proteklih nekoliko godina”, istakao je Bogdanović podnoseći izvještaj odbornicima SO o prošlogodišnjem radu lokalne uprave.

Kazao je da je ponosan na rekonstruisano Britansko poslanstvo i Bolnicu Danilo I, na Dvorski trg i Njegoševu ulicu, na Lipsku pećinu, na novi ulaz u grad i novu solarnu javnu rasvjetu, na Rusko poslanstvo, Košutu, Bajovu ulicu, Univerzitetski kompleks, novu gradsku tržnicu, adaptiranu autobusku stanicu, ali i  brojne druge realizovane projekte.

“Ponosni smo i na sve ono što nam već ove godine slijedi. I na novi stadion koji krećemo da radimo, i trg i pijacu na Njegušima, izložbeni prostor u Cetinjskoj pećini, trajnu sanaciju ponora i Vrtjeljke, nove stanove za naše penzionere i najugroženije građane. A posebno smo ponosni na činjenicu da je Cetinje ponovo u međunarodnim krugovima prepoznato kao pouzdan i kredibilan partner. Sve to omogućilo nam je da ostvarimo nevjerovatnih 20 miliona eura donacija, i bar malo naš grad učinimo boljim za život naših sugrađana”, naglasio je gradonačelnik Prijestonice.

Bogdanović je kazao da je posebno ponosan na aktivnosti koje su tokom protekle godine realizovali na projektu uspostavljanja nove poslovne zone na prostoru nekadašnje fabrike „Košuta“.

Govoreći o investicionim aktivnostima i otvaranju novih radnih mjesta, Bogdanović se posebno osvrnuo na gradnju uslužno – turističkog kompleksa u Građanima, te eko rizorta na Njegušima, koji su u izvještajnom periodu realizovani u skladu sa planiranom dinamikom.

“Sve navedeno mi daje za pravo da konstatujem da je politika gradske uprave u pravcu stvaranja Cetinja kao poželjne investicione destinacije u 2016. godini dala rezultate. Ipak, sa tim se nećemo zadovoljiti. Na tome nećemo stati. Naša je riješenost i odlučnost da se ovim problemom bavimo svakog dana i u svakom trenutku, jer na taj način najbolje možemo riješiti probleme naših sugrađana”, zaključio je gradonačelnik crnogorske Prijestonice.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top