Boeing oborio sopstveni rekord u prošloj godini | Ekonomist

Boeing oborio sopstveni rekord u prošloj godini

Američki proizvođač aviona Boeing tokom prošle godine isporučio je ukupno 723 komercijalna aviona, što je rekordni broj u toj industriji. Time je Boeing ostvario zacrtani cilj za prošlu godinu od 715 do 725 isporučenih aviona, isporučivši 45 više letjelica tipa 737 nego 2013. i jednu više tipa 777, navodi Reuters iz Boeingovog izvještaja.

Američka kompanija je u 2014. nadmašila vlastiti rekord sa 1.550 bruto narudžbi i 1.432 neto narudžbi ukupne vrijednosti 232,7 milijardi dolara.

Evropski Airbus trebalo bi da naredne sedmice, prema tvrdnjama neimenovanog izvora, objavi bolje brojke u stavkama bruto i neto narudžbi.

Airbus očekuje „jednu od najboljih godina u istoriji“ kada su u pitanju porudžbine, naglašava izvor u evropskoj kompaniji.

U 2013. Airbus je zabilježio 1.619 bruto narudžbi i 1.503 neto porudžbine.

Posebno su važne nove porudžbine, kao ključan pokazatelj za određivanje budućeg tržišnog udjela, a Airbus bi i po tome trebao nadmašiti Boeing, tvrdi neimenovani izvor.

Izvor: Aljazeera

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top