Blokiran račun Montenegro Airlinesa | Ekonomist

Blokiran račun Montenegro Airlinesa

Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) blokirala je račun crnogorske nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines zbog duga od 2,3 miliona eura, objavile su danas Vijesti.

Prema pisanju tog lista, SMATSA bi do ponedjeljka trabalo da odblokira račun Montenegro Airlinesu i da dogovori odlaganje plaćanja duga.

“Postupak deblokade računa je u završnoj fazi i očekujemo da se realizuje do kraja dana”, rečeno je iz kompanije.

Račun nacionalnog avioprevoznika je blokiran 19. jula, iako je vlada na sjednici od 12. jula usvojila zaključke kojim se preporučuje odlaganje plaćanja duga, potvrđeno je podgoričkom dnevniku.

Sagovornici Vijesti upozorili su da bi, ako se račun brzo ne odblokira, moglo da dođe do obustave letova u jeku ljetnje sezone, jer Montenegro Airlines neće moći da isplaćuje dobavljače i aerodromske usluge, što bi kompaniji nanijelo veliku finansijsku štetu.

Montenegro Airlines za porez i doprinose na zarade, koji nisu plaćani od 2012. godine, duguje 14 miliona evra. Dug Aerodromima Crne Gore na kraju 2016. iznosio je 17,8 miliona evra, Aerodromu Beograd 1,5 miliona, Celastial Aviation Trading 4,5 miliona, Embraeru 1,7 miliona, Jugopetrolu 790.000, Eurocontrol 702.000, Đenerali osiguranju Beograd 415.000, a MA duguje i drugim kompanijama.

Protiv kompanije se krajem prošle godine vodio 91 spor u kojem su povjerioci tražili ukupno 4,8 miliona evra.

 

Izvor: Vijesti/Beta

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

One thought on “Blokiran račun Montenegro Airlinesa

  1. Situacija je prilicno komicna. SMATSA je u vlasnistvo Vlada Srbije i Crne. Direktor Rovcanin poznat po desetinama afera je Crnogorac iz Pljevalja i najplaceniji funkcioner, a punih deset godina zamenik direktora je Lazo Maksimovic koga je tu postavila Vlada Crne gore. I njih dvojica setili se da bas u sred sezone blokiraju racun crnogorske drzavne aviokompanije…I to samo nekoliko dana posle bezbednosnog skandala izazvanog padom radarskog sistema i jednosatnog potpunog prekida rada Kontrole letenja.Ko tu koga?

Komentariši

Top