BlackBerry najavio nova otpuštanja

BlackBerry najavio nova otpuštanja

Kompanija je saopštila kako će otpuštanja radnika biti u svim sektorima, ali bez precizne brojke.

Kanadska kompanija BlackBerry je najavila otpuštanje određenog broja radnika kako bi prevazišla finansijsku krizu, javlja agencija Anadolija.

Kompanija je saopštila kako će otpuštanja radnika biti u svim sektorima, ali nije precizirano koliko će ih ostati bez posla.

BlackBerry je najavio da će se u narednim mjesecima bazirati na revidiranje poslovanja i više pažnje posvetiti prodaji i marketingu. Takođe je najavljeno sklapanje strateških partnerstava sa drugim kompanijama i usmjeravanje poslovanja ka sektorima koji bilježe veći napredak.

Ova kanadska kompanija u svijetu upošljava blizu 7000 radnika, a najveći dio poslovanja baziran je u njenom sjedištu u gradu Waterloo. Zbog finansijske krize u posljednje vrijeme je već otpušteno više od 1000 radnika.

Nova poslovna strategija

Direktor kompanije John Chen je u augustu prošle godine izjavio da je došao kraj trogodišnjem procesu otpuštanja radnika. Najavio je da će firma, osim proizvodnje telefonskih uređaja, početi izrađivati i programe za sigurnosne potrebe drugih kompanija i javnih institucija.

BlackBerry je već obavio nekoliko strateških kupovina prošle godine, takođe sa ciljem nuđenja više usluga sa dodatnom vrijednošću.

Ona je u julu kupila Secusmart, njemačku firmu specijalizovanu u za kriptovanje podataka, a u septembru Movirtu, mladu britansku kompaniju, proizvođača softvera koji omogućuje instalaciju dva broja telefona na istom kombinovanom uređaju sa jednom SIM karticom.

Izvor: Agencije

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top