Biznis inkubator na Cetinju | Ekonomist

Biznis inkubator na Cetinju

Rekonstrukcija upravne zgrade nekadašnje fabrike „Košuta“ u kojoj će se nalaziti biznis inkubator i inovativni centar u završnoj je fazi, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

Centar i inkubator će biti namijenjeni preduzetnicima koji teže razvoju različitih biznis ideja.

Direktor Biznis centra, Luka Jovićević, kazao je da će se kroz ovaj model podržavati kreativne i inovativne ideje pojedinaca koji su voljni da ih realizuju kroz sopstveni biznis.

“Biznis inkubator i Inovativni centar pružaće usluge i podršku svim našim sugrađanima koji planiraju da započnu sopstveni biznis. Oni će omogućiti pokretanje start up biznisa i realizaciju njihovih ideja, što će biti snažan podsticaj razvoju preduzetništva u našem gradu, ali i otvaranju novih radnih mjesta”, kazao je Jovićević.

On je dodao da su u biznis inkubatoru definisani posebni prostori za nova preduzeća u razvoju, kojima će se obezbijediti poslovni prostori, infrastrukturu kao i druge usluge i pogodnosti. Cilj biznis inkubatora je, kako je naglasio, da pomognu razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća tokom prvih godina poslovanja.

“U razdoblju od tri do pet godina, preduzetnici, nova i postojeća preduzeća, mogu boraviti u biznis inkubatoru po povlašćenim kriterijumima, registrovati svoje preduzeće i pokrenuti svoj biznis”, pojasnio je Jovićević.

Podsticajni paketi za ulaganja, između ostalog, sadrže i umanjenje naknade za komunalno opremanje zemljišta, umanjenje poreza na nepokretnost, finansijsku participaciju za svako otvoreno radno mjesto, besplatnu izradu biznis planova, obezbjeđivanje stručnog saradnika za komunikaciju sa lokalnom upravom, finansiranje pripravnika i čitav niz drugih povoljnosti, rekli su iz Prijestonice.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top