Bivši Obamin portparol zaposlen u McDonaldsu | Ekonomist

Bivši Obamin portparol zaposlen u McDonaldsu

McDonald's je u utorak izjavio kako je bivši portparol Baracka Obame novi zaposleni u kompaniji.

Robert Gibbs je u Bijeloj kući radio od 2008. do 2011. godine, a poslije toga je imao dužnost Obaminog savjetnika u predsjedničkoj kampanji 2012. godine. Njegov trenutni zadatak je da poboljša imidž McDonald'sa, koji je u posljednje vrijeme narušen. Kompanija je najavila i da će nova šefica globalnog marketinga postati Silvia Lagnado, bivša radnica Bacardi Limiteda.

– Želimo da naša kompanija i brend ponovno postanu uzbudljivi i to je ključ našeg novog plana. Robert i Silvia će, zajedno sa svojim timovima, odigrati ključnu ulogu u pretvaranju plana u stvarnost. – izjavio je CEO McDonald'sa, Steve Easterbook.

Novi plan je reakcija na višemjesečni pad prodaje McDonald'sa, koji je posebno značajan u SAD-u. Kompanija je ranije ove sedmice objavila kako je ovo dvanaesti mjesec pada prodaje za redom. Jedna od Eastbrookovih ideja je da se korisnicima omogući slaganje hamburgera sa sastojcima po vlastitom izboru. Znatno veći problem za Eastbrooka predstavlja borba protiv percepcije javnosti o lošem kvalitetu hrane iz McDonald'sa.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top