Bitcoin dostigao rekordnu vrijednost!

Tačno četiri nedelje otkako se platforma Bitkoin podijelila na Bitkoin i Bitkoin keš, originalna digitalna valuta je zabelježila rekordno visoku vrijednost, dok je izdvojeni ogranak pao na najniži nivo u više od nedelju dana.

Bitkoin je skočio za preko 6,7 odsto, na rekordni nivo od 4.835,70 dolara, što je mjesečni rast od gotovo 72 odsto, prema podacima KoinDeska, izvještava tv mreža CNBC.

Istovremeno, Bitkoin gotovina je pao na minimuim od 559,61 dolara, što je najniži nivo od 18. avgusta, prije nego što se oporavio na oko 575 dolara, prema podacima kompanije KoinMarketkKap-a. Alternativna verzija Bitkoina, koju podržava manjina programera, i dalje je u plusu za oko 170 odsto od minimuma od 210 dolara na kom je bila 1. avgusta, na dan razdvajanja.

Bitkoin je u odnosu na prošli mjesec skuplji za 2.064 dolara, dok mu je u odnosu na prošlu nedelju vrijednost skočila za skoro 600 dolara.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top