Bitcoin se oporavio i skočio iznad 16.000 dolara | Ekonomist

Bitcoin se oporavio i skočio iznad 16.000 dolara

Bitcoin je porastao u srijedu, i time nastavio oporavak od predbožićnog oštrog pada.

Najveća kriptovaluta kretala se između dobitaka i gubitaka i trgovala i na kraju je porasla 1,8 posto, nao 16.211 dolara. I ostale digitalne valute proširile su svoje dobitke pa su ripple i etherium porasli 10 posto odnosno 1 posto, prema podacima koje je prikupio Bloomberg.

Ovaj rast pokazuje da je najveća kriptovaluta napokon došla do daha nakon pada od 26 posto u utorak. Njegova je volatilnost sve očiglednija. Od početka ove godine vrijednost digitalnog novca uzletjela je 16.000 posto.

“Niko ne zna konačnu vrijednost ove lase imovine”, rekao je Edward Stringham, predsjednik američkog Instituta za ekonomska istraživanja, istraživačka grupa sa sjedištem u Massachusettsu. “Ne možemo predvidjeti hoće li biti nula ili milion dolara ili bilo što između njih.”

Analitičari se slažu: ako je 2017. bila godina eksplozije kriptovaluta, 2018. će biti godina njihova dokazivanja i uvjeravanja skeptika da se zaista radi o novcu budućnosti.


Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top