Bitcoin ludilo se nastavlja! | Ekonomist

Bitcoin ludilo se nastavlja!

Najveća i najpopularnija kriptovaluta na svijetu još jednom je obradovala sve one koji su u nju uložili, a izazvala udaranje glavom u zid onih koji nisu, ili su u međuvremenu svoje bitcoine prodali. Naime, jutros je zabilježen još jedan veliki skok cijene Bitcoina na svjetskim mjenjačnicama, pa je njegova vrijednost po prvi put preskočila magičnu granicu od 5.000 američkih dolara.

Bitcoin je, gledano iz današnje perspektive, u proteklih mjesec dana dobio na vrijednosti gotovo 78%. Nivo od 5.000 dolara bio se približio samo jednom, da bi kasnije cijenu prema nižim vrijednostima pogurale odluke Kine i izjave bankara o Bitcoinu kao “prevari”. Ali, omiljena kriptovaluta se vratila snažnija nego ikad.

Od početka godine njena vrijednost  se upeterostručila, potvrđujući kako je reč o jednom od najvećih investicionih trendova (da ne kažemo balona) u istoriji. Neki i dalje tvrde kako je reč o prenapumpanoj situaciji koja će završiti loše, a drugi predviđaju da će vrijednost Bitcoina dostići i 10.000 dolara u narednih 6 do 10 mjeseci.

U trenutku pisanja ovog teksta, Bitcoin vrijedi 5.741,92 dolara

Komentariši

Top